1.11. Kauden viimeiset kisat Polleparkissa PoPRa alue-estekisat. Lotta ja Hilla meni 90cm ja 100cm, yhdet pudotukset molemmissa luokissa. Lotta ratsasti puolikkaan radan metrissä ilman jalustimia ;) Radat näyttää jo paremmilta, kokemusta ratsukolle tulee koko ajan lisää. Ponilla kunto huipussaan ja kevyempi olokin, kun sain klipattua sen toiseen kertaan tänä syksynä.

1257518167_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

         Harmi ja Riesa

 13.11. Yritin kuvailla Nelliä ja Paakkua, vähän vaikeaa kun varsa sylissä koko ajan, mutta tässä yksi:

1258115440_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Elli lähti Nenäinniemeen Karoliinan luokse. Goldica ja Elli alkoivat kuulemma samantien hoitaa toisiaan. Taitavat olla aika samanhenkisiä tammoja. Nellille on ruoka maittanut, eikä se vaikuta erityisen masentuneelta kun emä hylkäsi. Hirveän hellyydenkipeä varsa on ja aamulla meinasi tunkea Paakun tissille ottamaan hörpyt. Paakku tosin ei ollut samaa mieltä.

17.11. Eilen haettiin Katie-poni. Saatiin kuin saatiinkin kammettua koppiin vaikka lapsiraukka oli ensin sitä mieltä, että heittäytyy lastaussillalta alas.. Nelli otti kaverin ihan hyvin vastaan, persaus tosin nousi pari kertaa kun Kati yritti samalle kupille. Tänään sitten tehtiin tuttavuutta Paakun kanssa ja Katin tullessa P:n heinäkasalle iso hevonen otti ja lähti pois :O Muutenkin tuntuvat hyvin tulevan juttuun. Paakku toimii lastenhoitajana ja on ihan yhtä hellä Katia kohtaan kuin Nelliä. Kuvia noista on mahdoton saada kun molemmat pikkuiset on tunkemassa syliin ;)

Varsat on molemmat suht samaa kokoa, ihan eri mallisia tosin. Nellillä on ehkä vähän pidempi selkä ja Katilla noin 10cm pidempi turkki! Nellillä on isommat silmät, mutta Katilla nätimpi pää.. Vaikea muuten sanoa, karvojen alle voi piiloutua mitä vaan. Taitaa klipperi laulaa keväästä jotta saadaan ajoissa vauvat näyttelykuntoon.

21.11. Misa kävi pitkästä aikaa läpiratsastamassa Hillan, täytyy sanoa että poni kulkee nyt jo todella kauniisti ja alkaa olla Misan harmiksi liian helppo ratsastaa;) Omat vikansa sillä on edelleen, ravissa edelleen epävakaa, mutta laukassa paras. Kevyt se on onneksi aina edestä. Laukannostot lähtee jo hienosti takaa.

P, K ja N elelee auvoista yhteiseloa. Pikkuponit kulkee kylki kyljessä joka paikkaan Paakun katsellessa sivusta. P:n massu alkaa olla jo aika iso, mahtuneeko kohta metrisestä ulko-ovesta satulan kanssa ulos?? No, onhan tiineys jo reilusti yli puolivälin.

Anne suunnittelee uutta varsotusprojektia vastoin alkuperäisiä suunnitelmia. Tästä tietoa myöhemmin lisää jos toteutuu. Mainittakoon että welsh-ponit liittyy aika vahvasti tähän :)

1258990338_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

       Hilla ja Lotta

27.11. Käytiin tänään ensimmäistä kertaa varsojan kanssa metsäkävelyllä. Tai onhan Nelli jo kokenut konkari, mutta Kati oli ekaa kertaa. Jukka sai helpomman eli Nellin ja Anne Katin. Nelli meni edeltä ja eka jumitusten ja pystyynnousujen jälkeen Katikin ymmärsi, että eteenpäin voi kulkea ilman hepuleita. Nelli yritti kotiin tullessa kiivetä Jukan reppuselkään, mutta ymmärsi kyllä vähemmän hienovaraisesta vihjailusta, että noin ei tehdä ;)

Pikkuponit, eikä jätetä Paakkuakaan laskuista, on aika pulskia otuksia. Päivisin eivät saa heinää vapaasti, mutta öisin ilmeisesti syövät koko ajan, koska reilu heinäpussi on tyhjennetty yleensä kokonaan. Tilauksessa on heinähäkki karsinan seinään, kun lapsilla on kiva tapa paskoa suoraan heiniin ja levitellä ne sikinsokin karsinaan.