2.8. Talliremppa sai vihdoin päätöksen, nyt on iso varsomiskarsina valmis ja odottelee asukkiaan. Karsinat pitäisi vielä maalata uudelleen, aidat maalata yms pientä kivaa. Karsinoitten väliseinää vahvistettiin myös, Paakun karsinoitten seiniä korotettu niin että tamman voi turvallisesti jättää myös talliin yksin ( vetää hiukan herneitä siitä hommasta ), satulahuone perussiivottu jälleen.

Hilla viettää puolilomaa, Ypiksen reissulla tulleet putsien tekemät ruvet hiukan vaivaa ja turvottelee kinttuja.. Ponia ei haittaa, vaikka onkin ollut viikon jo yksin kotona.

4.8. Hilla ja Paakku nautti tänään suihkusta ja kunnon piehtaroinnista siihen päälle, olivat tosi kivan näköisiä.. Selvittelin molempien jouhet ( hirveä homma ) ja yritin tehdä jotain Hillan tukalle. Vaikka sitä kuinka nyppii, silyi se sojottaa taivasta kohden. Huoh. Onneksi tukka on uusiutuva luonnonvara, mutta ei se vielä koskaan ole tuon näköinen ollut - ihan omaa syytäni.

1249418671_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5.8. Käytiin Veeran kanssa uittamassa Hiltusta, poni tosin ei uinut, mutta kauhoi kuin pikkulapset vettä etusillaan ja yritti moneen otteseen sukeltaa ;)

1249469350_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1249469402_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

9.8. Tänään oli JsR:n alue-estekisat, Lotta starttasi Hillalla ekat kilpailunsa 80cm seuraluokan ja ratsukko oli hienosti siistillä rauhallisella radalla kuudensia. Misa ja Hilla teki hyvän 100cm radan , lukuunottamatta kieltoa ekalle esteelle ( poni luuli vissiin hyppäävänsä rinteeltä alas ;)

1249983840_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

  Suville taas kiitos hienoista kuvista (Lotta ja Hilla 80cm)

Kotimatkalla tiputettiin sitten Hilla uuteen kotiinsa Killerille. Sinne poni jäi tyytyväisenä mutustelemaan heiniä..

14.8. Hillalla ja Misalla oli eilen pitkästä aikaa Sarin koulutunti, tai no pitkästä aikaa Misa ylipäänsä ratsasti ponilla silleellä. Hyvin se taas kulki Misan alla, sai kurinpalautusta toivottavasti sen verran, että saa säälliset tulokset huomisista koulukisoista ( eli hyväksytyt ). Tunti oli Killerin keskikentällä ja alkavat ravit olisi luullut ponia häiritsevän, mutta eipä tuota paljoa hetkauttanut ravureitten häslinki ympärillä.

Uotilat ja Veera pitää Hillasta hyvää huolta, ihanaa kun ei tarvitse stressata sen takia :)

15.8. Aluekoulukisat meni ihan jees, HeC:2 tulos 60.455% ja sijoitus 7./27 ja HeB:0 53.4%, sekin meni ihan hyvin jos ajattelee miten vähän koulukisoihin ollaan treenattu.

Elli ja Nelli noukittiin kanssa kotiin. Ihanaa miten varsa oli muuttunut kuukauden aikana. Porukassa eläminen tekee tosi sosiaaliseksi. Kiitokset Ninalle vielä hyvästä hoidosta. Elli on astutettu Ninan pikkuoriilla ja toivotaan että se on tiine! Paakku taas näytti Jukalle ja mulle yksi päivä värkkiään, vilautteli oikein kunnolla, hitto. Pitäis saada ultrattua sekin.

23.8. Hilla on kotiutunut Killerin ylätallille oikein hyvin. Käyn sitä siellä pari kertaa viikossa moikkaamassa, tänään piti ihan höristä kun tuttu akka tuli pihaan vaikka heinien syönti oli kesken. Matte kävi taas Hillan selässä, poni seisoi kiltisti paikallaan ja poika kiskoi poni tukasta ;)

Nelli osaa kulkea riimussa ja narussa jo oikein hienosti. Ollaan käyty myös metsässä kävelemässä, eka kerta hiukan ujostutti, mutta seuraavalla kerralla pistettiin kaviota toisen eteen yli puunrunkojen ja ojien loikkien. Äippä on mukana vielä toistaiseksi, mutta kohtapuoliin katotaan josko uskaltais ihan yksinkin. Ponit tulee toimeen Paakun kanssa oikein hyvin, Paakku paimentaa Nelliä hellästi aina kun Ellin valvova silmä välttää.

29.8. Hillasta tuli nahkaponi. Onneksi sain lyhyellä varoituajalla klippaajan, ponilla oli jo melkoinen karvoitus. Käytiin Sarin kanssa maastoilemassa, on siellä Laajavuoressakin reittejä koluta!

Paakku on adoptoinut Nellin, hoitaa ja paimentaa pikkuponia. Tai yrittää paimentaa, pikkuponi on sen verta juntta, että ei ihan helposti liiku. Aamuisinkin saa työntää persauksista ulos ;) Viikon päästä pitäisi Paakku käyttää klinikalla tarkistuttamassa onko edelleen tiine ( nyt 95vrk ). Jukka keksi että varsasta tulee hänen, ja nimiehdotuksia alkoi sadella - mitä mielenkiintoisempia.

30.8. LvR Alue-estekilpailut: 80cm Hilla ja Lotta 0/4vp, 100cm Hilla ja Misa 0/0vp ja olivat kakkosia :)